Tennisbanen

Aangezien de U.S.S.V Sphaerinda behoorde tot de vijftien clubs die de KNLTB oprichten in 1899 en organisator is van het langstlopende tennistoernooi van Nederland, wordt Sphaerinda gezien als één van de pioniers van het Nederlandse tennis. In 1892 beschikte Sphaerinda over het eerste indoor tenniscourt van Nederland, welke zich bevond in het gebouw Tivoli aan de Oude gracht te Utrecht. Ondanks dat de geschiedenis zich inmiddels al over drie eeuwen uitstrekt, was er één slepende kwestie dat het fundament van Sphaerinda raakte: de vervallen staat waar onze tennisbanen zich in bevonden.

In 2012 is een grote groep honorairen (oud-bestuurders) het er dan ook over eens geworden dat er dringend maatregelen genomen moesten worden omtrent de tennisbanen. De wisselwerking tussen een gebrek aan continuïteit en een tekortkomend onderhoud was voor de tennisbanen noodlottig gebleken. Bovendien ging er onnodig veel kennis verloren door de jaarlijkse bestuurswissel. Een overkoepelend orgaan met een toekomstbestendige financiële strategie en een langetermijnvisie op onze tennisbanen, was nodig. Daarom is op 22 februari 2013 de “Stichting Sphaerinda Beheer” opgericht. Het bestuur van de Stichting bestaat uit drie Sphaerinda honorairen, die langdurig zitting nemen in de Stichting om zo continuïteit te garanderen, en de Commissaris Banen uit het bestuur van Sphaerinda, die een uitvoerende alledaagse taak bekleed.

Na een enorme inspanning en de fantastische bijdragen van honorairen, bereikten Sphaerinda en de Stichting in augustus 2013 een bijzondere mijlpaal: de twee vervallen betonnen tennisbanen werden vervangen door twee splinternieuwe kunstgras tennisbanen. Inmiddels worden de banen alweer jaren intensief bespeeld én intensief onderhouden.

Leden van het USC kunnen na aanschaf van een baankaart onbeperkt tennissen op de banen. Een baankaart is te koop voor slechts veertig euro en geeft het recht een jaar lang onbeperkt gebruik te maken van de banen. Op dit moment zijn er meer dan 170 leden van het USC met een baankaart. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een baankaart neem dan contact op met Commissaris Banen Max Moret.

Als baankaarthouder kan je daarnaast deelnemen aan de tenniscompetitie of aan een van de vele toernooien die op de banen worden georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is het jaarlijkse rozé dubbeltoernooi, dat, zoals de naam weergeeft, in het teken staat van het dubbelspel en van een of andere drank. Voor meer informatie over de tennissport binnen Sphaerinda, klik dan op Tennis of Sphaerinda-Open (ABCD).

De tennisbanen worden af en toe verhuurd aan externe partijen. Bent u hier geïnteresseerd in, neem dan contact op met Max Moret.

Max Moret (06-448 476 26)

U.S.S.V. Sphaerinda

h.t Commissaris Banen

Banen reserveren