Sphaerinda-Open bij NRT** 2017 

 

Net als ieder jaar zal ook in 2017 door de U.S.S.V. Sphaerinda het Sphaerinda-Open tennistoernooi en het Sphaerinda NRT** georganiseerd worden, voor intimi beter bekend als het ABCD-toernooi. Dit jaar zal er van 31 juli t/m 6 augustus gespeeld worden op het prachtige tennispark van U.L.T.V. Rhijnauwen. Deze zomer vieren wij onze 99ste editie; hiermee is het Sphaerinda-Open het oudste tennistoernooi van Nederland.

De 98e editie van het toernooi was zoals we gewend zijn erg sterk bezet. Met 29 spelers uit de top 100 van Nederland was het Nationaal Ranglijsttoernooi van een ongekend hoog niveau. Na meerdere spannende wedstrijden tussen deze nationale topspelers bleek Bart de Gier te sterk voor Roderik Franken (2-6, 6-0, 7-5) en Suzan Lamens voor Marleen Habes (6-1, 6-4). Tevens was het B-toernooi met 395 inschrijvingen wederom druk bezet.

De afgelopen jaren merkt de wedstrijdleiding vooral in de lagere categorieën een hoge opkomst in het aantal deelnemers. Buiten het feit dat het toernooi in het teken staat van tennis van hoog niveau speelt gezelligheid elk jaar ook een grote rol.

Sphaerinda is de enige studentensportvereniging die een Nationaal Ranglijsttoernooi organiseert. Hierdoor zijn er naast een hoog aantal deelnemende studenten ook veel studenten onder de toeschouwers aanwezig. Dit neemt niet weg dat op een toernooi van deze omvang en dit niveau ook veel tennisliefhebbers afkomen.

Tijdens de toernooiweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd om het toernooi voor alle aanwezigen zo bruisend mogelijk te maken. Voorbeelden hiervan zijn een barbecue met 350 bezoekers, een karaoke-avond, een optreden van een jazz-band en thema-avonden.

Voor de organisatie van het Sphaerinda-Open is uiteraard sponsoring vereist. Voor u als bedrijf is dit een uitgelezen mogelijkheid om tennissers, studenten en toeschouwers te bereiken. Dit kan visueel maar ook met een sociale (gezellige) activiteit. Indien u geïnteresseerd bent om met Sphaerinda samen te werken, kan u contact opnemen met de toernooidirecteur. Hier kan u tevens terecht met al uw vragen.

Inschrijven kan via de onderstaande link op deze pagina en vragen kunt u sturen naar de wedstrijdleider via tennissphaerinda@gmail.com.

 

Hugo Soons

Toernooidirecteur Sphaerinda-Open 2017

06-23320255

 

Inschrijven Sphaerinda-open