Voetbal

Ondanks dat de voetbalsport pas later aan het repertoire van de U.S.S.V. Sphaerinda werd toegevoegd, floreert deze sport in de huidige tijdsgeest. Sphaerinda heeft nauw en warm contact met V.V. Sterrenwijk, en heeft jaarlijks 2 of 3 teams die op zondag voor de club én uiteraard voor Sphaerinda uitkomen. Jaarlijks wordt een jaarclubvoetbaltoernooi of een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd, waaraan vele USC-jaarclubs deelnemen. Naast het beoefenen van de voetbalsport, worden er vanuit het Commissariaat Voetbal/Cricket vele activiteiten georganiseerd voor de leden van het USC, zoals het Poortjesmos en het jaarlijkse FIFA-toernooi, beide binnen de muren van sociëteit PHRM. Het jongste en succesvolste evenement van de afgelopen jaren is het Sphaerinda – FC Utrecht uitje. Hierbij trekt Sphaerinda er samen met honderden USC-leden op uit om een wedstrijd van FC Utrecht bij te wonen.

Teams bij V.V. Sterrenwijk

Zondag Heren 2 – 2e klasse

Zondag Heren 7 – 4e klasse

 

Cricket

Van oudsher is de sport cricket een veel beoefende sport geweest onder de leden van de U.S.S.V. Sphaerinda. Het zou u dan ook niets verbazen, dat cricket de sport is waardoor Sphaerinda is ontstaan. Het begon namelijk bij een groep studenten die zich interesseerden in deze sport, die interesse van 136 jaar geleden is sinds een aantal jaar weer opgebloeid.

Afgelopen zomer heeft Kampong ZaMi 2 zijn tweede zijn seizoen gespeeld in de Zaterdag Middag competitie. Dit seizoen is uitstekend verlopen, met gewonnen wedstrijden en vooral heel veel plezier wordt er met genoegen teruggeblikt op die maanden. Aankomend seizoen zal er weer mee worden gedaan en zullen de spelers van ZaMi 2 flaneren op de prachtige cricketvelden van Kampong.

Teams bij S.V. Kampong

Zaterdag Middag 2 

Noud Cloosterman (06-13995637)

U.S.S.V. Sphaerinda

h.t. Commissaris Voetbal-Cricket