Voetbal

Ondanks dat de voetbalsport pas later aan het repertoire van de U.S.S.V. Sphaerinda werd toegevoegd,  floreert deze sport in de huidige tijdsgeest. Aangezien voetbal toegankelijk is en een minder elitair karakter heeft dan andere sporten, hebben de leden van het USC veel belangstelling voor de sport.

Sphaerinda heeft nauw en warm contact met V.V. Sterrenwijk, en heeft jaarlijks 2 of 3 teams die op zondag voor de club én uiteraard voor Sphaerinda uitkomen. Jaarlijks wordt een jaarclubvoetbaltoernooi of een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd, waaraan vele USC-jaarclubs deelnemen. Naast het beoefenen van de voetbalsport, worden er vanuit het Commissariaat Voetbal/Cricket vele activiteiten georganiseerd voor de leden van het USC, zoals het Poortjesmos en het jaarlijkse FIFA-toernooi, beide binnen de muren van sociëteit PHRM. Het jongste en succesvolste evenement van de afgelopen jaren is het Sphaerinda – FC Utrecht uitje. Hierbij trekt Sphaerinda er samen met honderden USC-leden op uit om een wedstrijd van FC Utrecht bij te wonen. De club is zeer enthousiast over de sfeer verhogende leden en wil dan ook erg graag meewerken aan de bezoeken. Een voorbeeld hiervan is de FC-Utrecht-Sphaerinda-sjaal die in 2017 is uitgebracht.

Teams bij V.V. Sterrenwijk

Zondag Heren 2 – 2e klasse

Zondag Heren 5 – 4e klasse

Cricket

Van oudsher is de sport cricket een veel beoefende sport geweest onder de leden van de U.S.S.V. Sphaerinda. Het laatste decennia is de belangstelling voor de sport onder de actieve USC-leden echter minder geworden. Ondanks dat er geen cricketteam meer competitie speelt, worden er toch nog altijd warme banden onderhouden met Kampong Cricket, de club waar de Sphaerinda teams ooit actief waren.

Aangezien Sphaerinda oorspronkelijk is opgericht als cricketclub, probeert het Bestuur de mooie sport weer op de kaart te krijgen. In zomer 2017 zullen er cricket clinics worden georganiseerd voor de leden van het USC en zal er hopelijk voor het eerst in jaren weer een Sphaerinda-cricketteam gaan deelnemen in de competitie.

Benjamin Lorié

U.S.S.V. Sphaerinda

h.t. Commissaris Voetbal-Cricket